Followers

Wednesday, February 9, 2011

hari ini

saja lah kan nk habaqq. hari ini saya bangun agak awal. 1130am. pergh slalu bgn msti pm kot! check2 hp mcm besa my bf surely text me "dear" n waiting 4 me to reply. bgn2, bukak facebook. itu adalah bnda wajib. tgk2 ada wallpost begini drp nya.


agak dah dia tuh klaw boleh nk spam wall i terok2. bosan xdak keja kt office lah tuh. so i pon reply, i dah LAMA lah bgn my dear. hahahaahah konon dh lama. dia pon taw n he reply pi rahhh u hahahahha. so he said he wanna go lunch. pastu tiba2 bunyi pin2 dpn my hse. lerrr dia blk teroih. nice la peng keja. bru 330pm dh blk. suppose to blk at 5pm kot

so i pon kalot lah nk mandi. dr tdi mom suroh x reti2 nk mandi kann. i ask him to eat nasi goreng. my mom made. tgh hari td i ada tlg mom buat laksa smbil tgk movie. hbs lappy bau ikan kembongg. comot plak tuh. adoii

so lpas i dh mandi, x dan keringkan rmbut teroih bntai laksa. dua mangkok! nice lorrr!


muka ni mmg mntak penampaq kan? buat terokk. aku tgk sndri pon rasa nk sepak!


so lpas mkn dh kenyang, pa lgi tdoq aa. hahha tak tak. nk mmpuih ngn mom ka bru mangkit nk tdoq blk. hehehe i maen ngn those kids kt rumah. lyn dpa sat.



pastu ptg sket pi rumah tetty htq laksa. her fav is laksa hehehe we chatting 4 a while. faiz pi maen bola. after he done he come n lepak with us 4 a while. dia suka kucing so he play with tetty's cat aka baby tiger (gemokk)


today is my lil sis bday. dia demand hadiah plak. sebelom2 ni i prepare lotsa expensive gift 4 her but this year i dont. coz i xtaw its her bday til my mom bgtaw me yest. so mmg x smpat lah nk pii bli. nnt k baby. u r most demanding girl u know. pfftt.

me n my bf pi lepak minum2 kt kdai dpn rumah pastu pi karoke smp hlang sora. lol. kami tibai nyanyi dua org smp dua jam. pastu blk i eat laksa again. heeheheheheheh k nk tdoq Zzzzz


7 comments:

puteri nur suraya said...

hye! i kan sikit xmarah & x heran la apa yg you nak kutuk ka, cakap ka or apa2. xda effect pun. i got someting to clear up here.

1st : my ex bf which FERD, dia tuh dayus you. You kenal dia pun tak, dia kaki pukul, kaki betina, kaki kikis semua perempuan yg syg kat dia! masalah i dgn dia smpai buat blog tuh kan, bukan sbb i bawa masuk jantan dlm umh. sbb i approve my abg angkat yg bernama Ariel. Which is the person yg FERD tuh benci. Why i approve Ariel tuh? Sbb at that time FERD hilang seminggu dgn gf dia yg satu lagi! Nama perempuan tuh Nurul Nabila study kat Uniten! FERD ckp kat I dia dh break dgn si Nabila nie and sama gak dia kat kata Nabila tuh pasal i, yg kami dua dh break & remain friends. Sedangkan tak! So, kami dua2 kena tipu. Plus, FERD nie so-knon- innocent boy! Kat semua org dia nmpk baik. If lambat 5 minute amik dia pun kena tampar! You rasa i tipu, suruh la Gda cita kat you the whole story! Dia pun ex FERD. At 1st, yes, I mmg post a blog about how marahnya i kat FERD but dia ugut nak pukul i smpai berdarah muka! Siap bawa kawan lagi, so masa tuh plak kan umur I 18, parents i baru ja bercerai, i tinggal SEORANG2 kat SP, you rasa i nak depend kat sapa sgt hah pasal nie? Dlu i pernah ckp kat you yg used to be wild, this is the definition of wild. I tak harap kat parents. I live on my own. Dlu, i mana pakai tudung k. So, FERD is the type of guy yg xboleh KALAH! So, he created a BLOG FITNAH pasal i k. I siap buat report polis kot pasal nie, disebabkan I pernah sygkan cintakan si jantan tuh bagai nak mati smpai I snggup xmasuk mana2 uni lepas SPM demi dia! Tak kan la i nak canang kat org msalah I kan?

2nd : my result, 2A or more? Sape yg pernah tgk the slip result I? You pernah tgk? That person yg ckp kat you tuh pernah tgk gak ka? Fyi, I dpt result last sekali masa SPM result day sbb result i kena tahan skolah coz I x bayar denda buku teks. So, as far as I know, only my BFF ja tau my result. Ala, mcm la xda org mai habaq kat i pasal result you dpt brapa. BUT i kan bukan jenis nak caya kata org.For me, that's ur life la. You nak dpt failed ka, E trus ka, i peduli apa. I dun mesure friendship based on that. Ouh, kawan you yg smpai berita buruk nie kan, duk satu taman dgn you. A girl. Yg tuh org yg you kenal dri kecik tau kata you, but ada I ambush you pasal nie? Fikir la!

3rd : yah, pasal post tuh, i bukan jenis suka2 kata kat org la. so, its my blog, suka hati la. FYI, kenapa at my notifications kan, ada FAIZ commented on my post on ur wall? I buka xda.. pelik, but malas nak kata apa. SO, if megat nak msuk cmpur pun, kenapa? dah tertulis kat situ its a share FB.

4th :Why if i kaya pun? i rasa i xpernah nak kata org bgtau kat org apa brand baju i nak beli for raya kan? I tak pernah kata i lawa. SO, you think so? Sbb i kata ada org duk stalked i? ye la! sbb ada jantan nie yg bernama FERD smpai sudah xkan puas atie dgn i. termasuk la dgn penyokongnya. which is all GIRLS!! FERD mana kawan laki if dia tuh rasa bagus sgt! Tnya GDA, ramai tgh tggu time nak pukul dia okay.

5th : FERD bg bukti dlm blog dia? yeah, bukti yg boleh edit kan? Memang la, FERD is taking I.T!

Last : bab pakai tudung, apa masalah you dgn org pakai tudung? You tak percaya pada ALLAH SWT ka? I bukan nak tunjuk alim or baik but I percaya pada perubahan yg ALLAH SWT bg kat I utk berubah. Manusia nie mana boleh berubah on the spot,it goes stage by stage. So, you yg bijak pandai sila mengerti apa yg I katakan nie. Sbb i percaya pada qadaq & qadar & taubat.

And i kan, marah sat ja mcm you gak la that's the why the post is for. At least masa i buat private tuh, i lepas sorg2 I, xsebut nama pun. so, hanya org tertentu ja tau.

puteri nur suraya said...

ouh, one more. dlu you pernah kata i pg faiz kat bahu? SUMPAH? DEMI ALLAH WABILLAH WARAHMAH?

Okay, you can ask my friend which is Athira, Zarina or Amzar la, I rasa xpernah kot sbb I pernah duk sembang dgn faiz kat cafe KDU sekali dua ja. Tuh pun si Ali budak pakistan ada & amzar ada.

Yg suka kat Faiz smpai duk tak habis2 nak minta pinjam buku or jeling2 or bercakap pasal faiz is ... you teka sendiri sapa. :)

puteri nur suraya said...

And LAST!

I bukannya jenis suka2 mai kata kat org nie. Lebih2 lagi i dh xda apa2 dgn org tuh kan & dah xde kaitan hidup & mati kan..

So, i harap all of my words will clear things up but org mcm you maybe takkan percaya apa i nak cakap.
Normal! You nak percaya ka or nak kata or maki ka, lantak you lah!

I tak kisah la. Sbb bukan i mai comment dlu kat blog you k. And I tak simpan pun ur comment. Sbb bila simpan, setan akan mai hasut I utk jadi lagi baran. I nak buang sifat tuh. InsyaALLAH.

For this, sebagai umat Islam, I mohon maaf if you rasa i nie "annoying", berlagak, perasan or you rasa I penipu, mengada2 etc etc la. Sorry, antara i dgn you as a umat Islam dah lepas. Kemaafan sudah diberikan, pendapatan tuh depends la. ;)

ouh ouh! lupa! i dpt scholar Proton sbb dlu masa skolah I menang satu competition yg hadiah dia merupakan scholarship for Uni use for students yg dpt SPM 4As above. kalau tak kena tarik. :)

Sekali, minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. Hidup kita bukan lama, sat ja kalau ALLAH nak tarik. Nie dunia, alhamdulillah yg every word that came out from you or anybody. Amin. :)

Salam.

puteri nur suraya said...

ouh! i silap post comment nie! laju sgt scroll down tadi. Main hentam je. :)

puteri nur suraya said...

Orang nie manusia kan, kalau bab mengapi-apikan orang lain bergaduh adalah orang yg paling hina dimata Allah SWT. Setan namanya tuh. Sebab kerja mereka sama ja macam kerja setan.

I tak kenal halflean. Ur friend nie satu UiTM dgn my friend gak. Depa dua org yg smbang2 & mai menyampai. This girl to be said satu taman kita nie gak. Biar lah apa org nak kata, even kawan kita sekali pun, kdg2 depa pun ada sedikit dengki hati kat kita. Pahala utk kita ats kata kutuk dia tuh. Alhamdulillah saja la.

I bukan nak kutuk faiz, faiz dgn I pun bukannya selalu sembang. Kalau nak bertegur pun pasal something yg
berkaitan makan or class or satu taman. Macam tuh saja. Macam biasa la, bila org tgh naik bara & org yg hipokrit menyimbah minyak kat ats kepala kita, mcm2 ayat keluar kat mulut kita. Cuma that day, faiz ada komen something tp tak boleh baca sbb that post dh kena delete. I tak buruk sangka, maybe dia nak tenangkan keadaan.

KAWAN i? Siapa? Piqah? Setahu i la, dia sorg ja yg tak suka kat I, Athira & Amzar. Memamg anti la. Anti kami sbb kami nasihat dia suruh mai kelas? Suruh stop randomly kissing guys? Kalau sbb tuh la, Ya ALLAH! I tak tahu la nak kata apa.

Bukan kutuk dia, tapi I ckp on facts. If I sorg ja tak suka kat dia, xpa la. Nie ramai.

Apa2 pun, I bersyukur for this "pendamaian". Kita dh makin tua, bukan makin muda. Bila2 Allah boleh nak tarik nyawa kita nie.

puteri nur suraya said...

Bukan piqah? Hurm.. siapakah?

Ouh, my friend said depa satu asasi dlu kat UiTM. Haa.. mcm tuh la kot. I tanya nama, my friend nak jaga dia tuh. Tak pa la.

Yes, I memamg bawa BMW. But tuh mak i punya. I'm not single, megat ada. I la yg paling tak berlagak kot. (bukan nk puji diri sendri) Sebab kat KDU, kawan2 i pakai baju from Zara, Ed hardy, I mana nak ada mcm tuh semua. Kalau nak ada pun, I kena tggu gaji masuk baru boleh merasa. Maybe org rasa I macam tuh sbb depa yg kata kat i nie, mungkin depa tak tahu nak berterima kasih. I kalau nak mengadu kat you pasal susah hidup i, kawan2 i yg i paling syg backstab sbb depa tak suka i senang dpt kawan cina. mcm2 you. tapi nak smbg kat sini gila la kan?

I dh besa org kata i macam2 sbb kawan baik sendiri pernah guna nama i nak selamatkan dri dia sendri. Bayangkan demi dia, I kena pulau dlm class. Dia gunakan nama masa i xmai class utk lepaskan diri dia. Bygkan la! I xkisah sbb i sayang kat dia. Dia anak org susah, dia xda duit nak makan, i bg. Dia nak blik tumpang naik moto i, i bawa. Last2 dia ended up mengata kat i. Dia kata i gila kat BF dia, sedangkan BF dia tuh i yg match made kan, BF dia tuh jiran i. I bukan nak ungkit or tunjuk baik, but nak habaq ja peritnya hati i.

Mak i kata xpa, org kalau tak tahu bersyukur mmg mcm tuh.

(susah la if duk chatting guna comment nie!)

puteri nur suraya said...

ouh! Alin! I know her! Dia baik kot. Kenapa boleh jadi mcm tuh? Bukan dah ada BF pilot ka?

UiTM Shah Alam kawan i tuh.

I dah delete FB, I more on twitter. Nanti dh pegi Uni, baru on blik.

YM pun okay la. Skype ada? :p